Actualiteiten

REFIT BOTANICAL CLAIMS ON HOLD: PUBLICATIE IN DE KOMENDE DAGEN VERWACHT?

In 2010 stopte de Europese Commissie met de evaluatie van claimsdossiers voor planten. Meer dan 2000 (!) dossiers werden “on hold” gezet. Het werkdocument van de Commissie zou eerstdaag worden gepubliceerd. We hebben een voorstel uitgewerkt met EHPM en we zijn klaar om de dialoog met de Commissie op te starten.

Read more

ARTIKEL 8 R EU 1925/2006 DOSSIERS: EINDE STAKEHOLDERCONSULTATIE VOOR HYDROXYANTHRACEENDERIVATEN (HAD), START INTER-SERVICE CONSULTATIE VOOR MONACOLINE-K

In de vorige edities van de Monthly Suppdate informeerden we u reeds meermaals uitgebreid over de zogenaamde artikel 8 dossiers. Artikel 8 van Verordening 1925/2006 is de veiligheidsprocedure die de Europese Commissie of een Lidstaat kan activeren indien er problemen zijn met een ingrediënt. De stakeholderconsultatie voor Hydroxyanthraceen derivaten (HAD) is nu afgesloten. Voor Rode Gist Rijst startte de Commissie de inter-service consultatie op. Over groene thee en alfaliponzuur is er geen nieuws te melden.

Read more

be-SUP verdedigt uw belangen

MONACOLINE-K TASK FORCE VAN EHPM: FEEDBACK

Tijdens de laatste meeting van de task force Monacoline-K van EHPM werd besloten een manisfest rond nutrivigilantie op te stellen. Indien u ervaring heeft met nutrivigilantie en u bent bereid uw ervaring te delen, bent u welkom in de werkgroep van EHPM.

Read more

be-SUP Kalender

WERKGROEP TECHNICAL & BOTANICALS: 30/06/2020

Deze werkgroep behandelt technische en regulatory dossiers en is, daarnaast, de ontmoetingsplaats voor plantenexperten. Neem contact op met be-sup indien u wenst lid te worden van de werkgroep.

Read more

be-sup! | Happy Hour Regulatory Update - 1st of July - Webinar

Door de veiligheidsmaatregelen voor de corona-crisis hebben we de Happy Hour van 16 juni vervangen door een webconferentie die zal doorgaan op 1 juli 2020 om 14u. Indien de COVID-maatregelen het toelaten, zullen we op 14/09 een “live” Happy Hour organiseren in Brussel.

Read more

Read more

Read more

WORK SHOP CLAIMS FOR MARKETING: 07/12 (FR) en 08/12 (NL)

De claimswetgeving is complex en we merken dat inbreuken op deze wetgeving vaak een struikelblok vormen bij de notificatie. Voor de 3de keer op rij organiseert be-sup een work shop claims om onze leden wegwijs te maken in deze moeilijke materie. De inschrijvingen zijn open vanaf half oktober.

Read more

be-SUP Werkgroepen

OPROEP : WG AD HOC “CURCUMA”

Be-sup wil een ad hoc werkgroep oprichten om de veiligheid van voedings-supplementen met curcuminoïden aan te tonen. Heeft u interesse in voedings-supplementen met curcuminoïden en bent u bereid uw expertise te delen of bent u in contact met experten in curcuminoïden (eventueel via uw leverancier van ingrediënten) ? Neem dan met ons contact op en meldt u voor de ad hoc werkgroep.

Read more

OPROEP: WG “AD HOC”TRYPTOFAAN

Be-sup wil een ad hoc werkgroep oprichten om het gebruik van L-Tryptofaan opnieuw toe te laten in België. Heeft u interesse in L-tryptofaan en bent u bereid uw expertise te delen? Neem dan met ons contact op en meldt u voor de ad hoc werkgroep.

Read more