Actualiteiten

EHPM online workshop over botanical claims

Op dinsdag 26 januari organiseert EHPM een online workshop over "botanical claims”. De position paper waaraan be-sup meewerkte, wordt dan officieel voorgesteld aan de Europese Commissie en vertegenwoordigers van de lidstaten.

Read more

Pyrrolizidine alkaloïden: verordening gepubliceerd

De Verordening (EU) 2020/2040 van 11 december 2020 tot wijziging van Verordening (EG) nr. 1881/2006 wat betreft de maximumgehalten aan pyrrolizidine alkaloïden in bepaalde levensmiddelen werd op 14 december 2020 in het Publicatieblad van de Europese Unie bekendgemaakt.

Read more

Be-sup verdedigt uw belangen

Stand van zaken artikel 8-dossiers

Be-sup geeft u bij het begin van dit nieuwe jaar graag een stand van zaken in de zogenaamde “Artikel 8-dossiers”. Artikel 8 van Verordening 1925/2006 is de veiligheidsprocedure die de Europese Commissie of een Lidstaat kan activeren indien er problemen zijn met een ingrediënt. Voor de volgende ingrediënten werd artikel 8 geactiveerd: monacoline K (Rode Gist Rijst), Groene thee catechines, Hydroxyanthraceen derivaten (HAD) (Aloë, Rheum, Senna, Cassia), Alfalipoonzuur (ALA) en Garcinia Cambogia

Read more

Be-sup waakt

Reactie be-sup op het artikel “5 mythes ontkracht” in Test Gezondheid

Consumentenorganisatie Test Aankoop communiceert vrijwel altijd negatief over voedingssupplementen. Begin 2020 hadden we met hen een uitgebreide gedachtenwisseling. Uit dit zeer negatieve artikel, dat tal van onwaarheden bevat, blijkt dat er nood is om onze inspanningen verder te zetten. U kan hier de reactie van be-sup vinden.

Read more

Be-sup reageert op persbericht FAVV

FAVV publiceerde een totaal ongenuanceerd persbericht over “illegale claims” op voedingssupplementen. Be-sup contacteerde FAVV en vraagt om een gesprek. We dringen aan op een communicatie met meer nuances.

Read more

Read more

De Raad van Bestuur en het team van be-sup wensen u een gelukkig, succesvol en GEZOND 2021 toe!