NAREDI waakhond en eerste aanspreekpunt voor voedingssupplementen

 

 

Naredi reageert op zeer negatief artikel in De Tijd

NAREDI neemt zijn rol van “waakhond” zeer ernstig en reageerde meteen op het zeer negatieve artikel: “Vitamines slikken we voor zoete koek” uit De Tijd van 10 augustus.
Read more

Naredi in overleg met professor Thierry Christiaens, UGent

Professoren die het nut en de veiligheid van voedingssupplementen betwisten proberen te overtuigen: ook dit hoort bij onze missie van imagoverdediging van de industrie.
Read more

NAREDI verdedigt uw belangen

 

 

 

FOD wil nieuw notificatiesysteem invoeren: NAREDI wint advies in van een gespecialiseerde advocaat. Maak ons zeker ook uw opmerkingen over!

Het Belgische notificatiesysteem is het meest uitgebreide en veeleisende systeem in de EU. De overheid wil nog een stapje verder gaan. NAREDI wint het advies in van een gespecialiseerd advocatenkantoor.
Read more

Productnamen die een claim inhouden: NAREDI pleit voor pragmatische aanpak en continuïteit

Verschillende leden hebben ons problemen gemeld met de naam van hun producten bij hernotificatie. NAREDI had een overleg met de overheid en pleit voor continuïteit en pragmatisme.
Read more

Botanicals: pleidooi voor een aangepaste methodiek die rekening houdt met de specificiteit van planten en plantenmengsels

Chemische componenten die geïsoleerd worden hebben niet dezelfde eigenschappen dan wanneer ze worden bestudeerd als deel van een complexe matrix. Dit was de kernboodschap van onze Happy Hour “Special Botanicals” van juni ll.
Read more

Actualiteiten

 

Problemen met kurcuma in Italië: de ontknoping

Het Italiaanse Ministerie van Gezondheid heeft een einde gemaakt aan 2 maanden onzekerheid over de veiligheid van kurcuma. Elke vorm van contaminatie werd uitgesloten. Warning verplicht vanaf 31.12.2019 in Italië. Opgelet: recall voor producten die niet aan nieuwe regelgeving voldoen!
Read more

Nieuwe meta-analyse associeert vitamine D met een 16% vermindering van het risico op kanker

Een meta-analyse gepubliceerd in het British Medical Journal (BMJ) concludeerde dat vitamine D-suppletie niet werd geassocieerd met mortaliteit van diverse oorzaken bij volwassenen. Vitamine D-suppletie werd geassocieerd met een verlaagd risico op kanker van 16%.
Read more

Wijzigingen KB autocontrole

Er zijn een aantal aanpassingen doorgevoerd in het KB autocontrole. Hieromtrent zijn op 12 augustus twee wijzigingsbesluiten gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.
Read more
 

Oproep: wordt actief lid van NAREDI en maak deel uit van onze werkgroepen

 

 

Werkgroepen van NAREDI

Oproep: wordt actief lid van NAREDI en maak deel uit van onze werkgroepen
Read more

Kalender

 

WG Technical & Botanicals : 01/10

Om de WG Technical & Botanicals te vervoegen? Neem contact op met Gwen van Hurck (gvh@naredi.be).

Read more

MAP EXPO 2019 - 9 & 10 Oktober

MAP-Expo is an international platform for the industry of medicinal & aromatic plants. Our event brings together the whole supply chain to discuss developments and bring together business. More info enclosed.

Read more

Naredi waakt! Zondag 13 oktober 2019, 10u30 op BioXpo-Vitasana beurs, Brussels Expo/Paleis 11

Op zondag 13 oktober en maandag 14 oktober vindt de BioXpo-Vitasana beurs plaats in Paleis 11 van Brussels Expo. NAREDI is aanwezig en organiseert er een conferentie.

Read more

NATEXPO | The international trade show for organic products - 20 to 22 October

Constantly attuned to the needs of professionals, NATEXPO is a venue conducive to meetings that allows brands, buyers and decision-makers to exchange and develop their organic business. Over the space of three days, the exhibition offers special features, advice, talks and workshops to get all the latest on the organic sector in France and worldwide. Returning to Paris in 2019!

Read more