Actualiteiten

Artikel 8 R EU 1925/2006 – Feedback van de Werkgroep Voedingssupplementen van de Europese Commissie

Artikel 8 van Verordening 1925/2006 is de veiligheidsprocedure die de Europese Commissie of een Lidstaat kan activeren indien er problemen zijn met een ingrediënt. Voor de volgende ingrediënten werd artikel 8 geactiveerd: monacoline K (Rode Gist Rijst), Groene thee catechines, Hydroxyanthraceen derivaten (HAD) (Aloë, Rheum, Senna, Cassia) en Alfalipoonzuur . De Europese Commissie hield op 14/10 een werkgroep om bij de lidstaten te peilen naar hun visie over deze verschillende stoffen. De situatie ziet er niet goed uit.

Read more

Read more

Read more

Read more

Read more

NAREDI verdedigt uw belangen

FOD wil nieuw notificatiesysteem invoeren: NAREDI won advies in van een gespecialiseerde advocaat en gaat in discussie met de overheid

Het Belgische notificatiesysteem is het meest uitgebreide en veeleisende systeem in de EU. De overheid wil nog een stapje verder gaan. NAREDI won het advies in van een gespecialiseerd advocatenkantoor en is nu in discussie met de overheid. NAREDI betwist een notificatienummer geldig voor 5 jaar en ook de publieke kleurencode is voor ons onaanvaardbaar. We zetten het overleg met de overheid verder.

Read more

Voedingssupplementen met curcuminoïden: Belgische overheid wil maximum opleggen

Na de “problemen” met voedingssupplementen die curcuminoïden bevatten in Italië (zie Monthly Suppdate september), wil de Belgische overheid nu een maximumdosis curcuminoïden per dag bepalen. Dit gebeurt zonder overleg met de sector. Samen met SYNADIET bestelde NAREDI een uitgebreid veiligheidsrapport met een gedetailleerde bibliografische studie bij de bekende Franse toxicoloog, Professor Narbonne. We drongen bij de Minister en bij de overheid aan om te wachten op dit rapport alvorens een beslissing over een maximum te nemen.

Read more

Read more

NAREDI on tour

11.09.2019 : Happy Hour special “commmunicatie”

Op 11 september namen een 20-tal NAREDI-leden deel aan onze Happy Hour “special communicatie”. Geert Van Gijseghem, chair van onze WG COM, stelde er de nieuwe communicatiestrategie en de nieuwe website voor en Valerie Vercammen gaf tips om een specialist #FOODSUPvocate te worden.

Read more

#FOODSUPvocate

Een analyse van negatieve artikels leert ons dat onze criticasters zich steeds baseren op de 3 zelfde argumenten: voedingssupplementen zijn niet nodig, ze werken niet en ze kunnen zelfs gevaarlijk zijn! NAREDI heeft een toolbox ontwikkeld met argumenten om hier éénvoudig op te repliceren. Zo kan je zelf je steentje bijdragen tegen al de #FakeNews die over onze sector wordt verspreid en word je een “advocate” voor voedingssupplementen, een #FOODSUPvocate’r dus.

Read more

NAREDI op Vitasana

Op 13 en 14 oktober nam NAREDI deel aan BioXpo Vitasana. Het was de gelegenheid om er de NAREDI-leden die er een stand hadden te bezoeken. Velen onder jullie kwamen ook op onze stand langs. We gaven er ook een conferentie en organiseerden een netwerk cocktail.

Read more

Read more

NAREDI Kalender

Happy Hour “Regulatory update”: 28/11/19 om 14u

Valerie Vercammen zal u door de laatste regulatory update op Europees en nationaal niveau loodsen. Na de Happy Hour bent u weer helemaal mee en kan u genieten van een heerlijke netwerk cocktail.

Read more

Read more

Read more