ACTUALITEITEN

ARTIKEL 8 R EU 1925/2006 DOSSIERS: NOG GEEN WETGEVEND INITIATIEF VAN DE EUROPESE COMMISSIE

Verleden jaar informeerde Naredi u meermaals over de zogenaamde artikel 8 dossiers. Artikel 8 van Verordening 1925/2006 is de veiligheidsprocedure die de Europese Commissie of een Lidstaat kan activeren indien er problemen zijn met een ingrediënt. Voor de volgende ingrediënten werd artikel 8 geactiveerd: monacoline K (Rode Gist Rijst), Groene thee catechines, Hydroxyanthraceen derivaten (HAD) (Aloë, Rheum, Senna, Cassia) en Alfalipoonzuur (ALA) . De teksten zijn klaar, doch de Europese Commissie nam nog geen wetgevend initiatief.

Read more

NIEUWS VAN DE PLANTENADVIESCOMMISSIE

Op 15 januari kwam de Plantenadviescommissie van de FOD bij elkaar. U vindt hierbij de data van de volgende vergaderingen indien u dossiers wil indienen. Lees hier wat u moet doen om een dossier in te dienen. De Plantenadviescommissie engageert zich op vraag van Naredi om in de toekomst sneller te beslissen over dossiers.

Read more

NAREDI WAAKT

CONSTRUCTIEVE DIALOOG MET TEST-AANKOOP

In het kader van ons actieplan “Naredi waakt”, hadden we contact opgenomen met Test Aankoop voor een kennismakingsgesprek. Dit vond plaats op 21 januari ll.: een constructieve dialoog werd opgestart.

Read more

NAREDI VERDEDIGT UW BELANGEN

MONACOLINE-K WERKGROEP VAN EHPM: FEEDBACK

Tijdens de werkgroep Monacoline-K van EHPM werd besloten een inventarisatie te maken van de producten die Monacoline bevatten in de EU. Ook guidelines voor kwaliteit en een nutrivigilantiesysteem kwamen aan bod. Verkoopt u producten met monacoline? Laat het ons dan weten.

Read more

Read more

OPROEP: VOORBEELDEN VAN WEIGERING VAN NOTIFICATIENUMMERS DOOR DE FOD

In het kader van onze discussies met de FOD zijn wij op zoek naar voorbeelden van weigering van notificatienummers waarbij een voedingssupplement onterecht als medicijn wordt geclassificeerd. Heeft u dergelijke voorbeelden? Maak ze ons over. We behandelen de dossiers confidentieel.

Read more

NAREDI | WERKGROEPEN

OPROEP: WG “AD HOC”TRYPTOFAAN

NAREDI wil een ad hoc werkgroep oprichten om het gebruik van L-Tryptofaan opnieuw toe te laten in België. Heeft u interesse in L-tryptofaan en bent u bereid uw expertise te delen? Neem dan met ons contact op en meldt u voor de ad hoc werkgroep.

Read more

KALENDER

KTBA 11.02.2020 | Land van herkomst op je etiket, reis je mee?

Vanaf 1 april 2020 zijn nieuwe voorschriften over verplichte herkomstetikettering van kracht. Dit is een ingrijpende verandering. Hoe flexibel kunt u nog zijn bij de inkoop van ingrediënten? Welke opties voor etikettering zijn er? Hoe vindt u de juiste balans tussen marketing en wetgeving? Schrijf je in via de site https://info.ktba.com/seminar-herkomstetikettering.

Read more

Algemene Vergadering Naredi: 19/02/2020

Onze volgende Algemene Vergadering van NAREDI zal doorgaan op woensdag 19 februari 2020 in Brussel. De inschrijvingen zijn geopend. Ons programma en de link om u in te schrijven kan u in bijlage vinden.

Read more

Read more

Read more

Read more

NAREDI | WG Technical & Botanicals - 31.03.2020

Deze werkgroep behandelt technische en regulatory dossiers en is de meeting voor plantenexperten. Onderwerpen die aan bod komen: REFIT claims wetgeving, harmonisatie maxima, additieven, misbruik art.8 van R EU 1925/2006, dossiers plantenadviescommissie, enz …Neem contact op met NAREDI indien u wenst lid te worden.

Read more

CMYK_logo_Primoris_MEDIUM