Read more

Be-sup verdedigt

De lijst van 39 planten: een straatje zonder eind? (Vervolg)


De FOD heeft uiteindelijk beslist 38 van de 39 planten niet weg te halen uit de volgende versie van het KB Planten, n.a.v. de ontvangen commentaren op hun TRIS-notificatie. Maar intussen signaleerden  leden ons dat ze problemen hadden met de notificatie van voedingssupplementen die 3 planten uit de lijst van 39 bevatten:  na de oproep voor Pygeum africanum en Eucalyptus radiata organiseren we een nieuwe oproep voor Vaccinium myrtilloides met de steun van EHPM en Synadiet. Be-sup staat ook klaar voor de ondersteuning van leden die juridische stappen zouden willen ondernemen.

Read more

Be-sup informeert

Read more

E 170 calciumcarbonaat: advies herbeoordeling EFSA gepubliceerd

Op 27 juli heeft de EFSA haar advies gepubliceerd over de herbeoordeling van calciumcarbonaat (E 170) als additief in levensmiddelen voor zuigelingen jonger dan 16 weken en de follow-up van de herbeoordeling van het gebruik als additief in levensmiddelen voor alle bevolkingsgroepen.

Read more

EFSA actualiseert haar lijst van QPS-micro-organismen

De Qualified Presumption of Safety (QPS)-beoordeling is ontwikkeld om te voorzien in een geharmoniseerde generieke voorafgaande beoordeling ter ondersteuning van de veiligheidsrisicobeoordelingen die worden uitgevoerd door de wetenschappelijke panels van de EFSA.

Read more

Be-sup kalender

Happy Hour 21 09 2023 “Etikettering”: word etiketteringsspecialist

Schrijf u nu in!

Read more