Actualiteiten

MY BESUP: DEEL WETGEVING KREEG VOLLEDIG UPDATE

Het deel “wetgeving” in MY BESUP werd deze zomer volledig geactualiseerd. We werken hiervoor samen met een gespecialiseerd bedrijf die de wetgeving op de voet volgt zodat we je altijd up to date informatie kunnen bezorgen.

Read more

DOSSIER VITAMINES EN MINERALEN: NIEUWE MYTHES WEERLEGD

Het lijstje met weerlegde mythes wordt weer langer: neen, elk product met een farmacologische werking is daarom nog geen medicijn! Neen, voedingssupplementen bevatten geen doping! Neen, een bloedanalyse volstaat niet altijd om te weten of je een voedingssupplement nodig hebt! Ja, het is onverantwoord om de bevolking af te raden een voedingssupplement te nemen! En de reverse causality hypothese ontkracht. Stof genoeg ter inspiratie: veel leesplezier en aarzel niet om te sharen op social media.

Read more

Read more

be-SUP verdedigt uw belangen

VERSLAG WERKGROEP “CURCUMA”

Be-sup heeft een ad hoc werkgroep opgericht om de veiligheid van voedings-supplementen met curcuminoïden aan te tonen. Een verslag van de kick-off meeting.

Read more

Read more

WEBINAR “REGULATORY UPDATE”: 19/10/2020 OM 14 UUR

Door de veiligheidsmaatregelen voor de corona-crisis hebben we de live Happy Hour van september moeten annuleren. In de plaats organiseren we een webinar op 19 oktober 2020 om 14u. Livia Menichetti, Directeur-Generaal van EHPM, zal de Europese actualiteit toelichten, Valerie Vercammen, secretaris-generaal van be-sup, zal de Belgische dossiers voorstellen. Via read more vindt u het programma. Je ontvangt een link na je inschrijving zodat je kan deelnemen aan de webinar.

Read more

WORK SHOP CLAIMS FOR MARKETING: NIEUWE DATA: 07/12 (FR) EN 08/12(NL)

De claimswetgeving is complex en we merken dat inbreuken op deze wetgeving vaak een struikelblok vormen bij de notificatie. Voor de 3de keer op rij organiseert be-sup een work shop claims om onze leden wegwijs te maken in deze moeilijke materie. De inschrijvingen worden midden-oktober geopend.

Read more