Actualiteiten

ARTIKEL 8 R EU 1925/2006 DOSSIERS: EUROPESE COMMISSIE WIJZIGT VOORSTEL VOOR RODE GIST RIJST EN GROENE THEE EN STUURT EFSA MANDAAT OM VEILIGHEID ALFALIPONZUUR TE ONDERZOEKEN.

In de vorige edities van de Monthly Suppdate informeerden we u reeds meermaals uitgebreid over de zogenaamde artikel 8 dossiers. Artikel 8 van Verordening 1925/2006 is de veiligheidsprocedure die de Europese Commissie of een Lidstaat kan activeren indien er problemen zijn met een ingrediënt. De Europese Commissie heeft haar regelgevend voorstel gewijzigd voor rode gist rijst en groene thee catechines. Ze stuurde intussen ook een mandaat naar EFSA om de veiligheid van Alfaliponzuur te onderzoeken. Over de HAD’s is er geen nieuws te melden.

Read more

Read more

Read more

be-sup verdedigt uw belangen!

LOBBY-ACTIE IN DE ARTIKEL 8 DOSSIERS

Het dossier van de HAD’s werd in juni besproken op het SCOPAFF. De Europese Commissie wil in het najaar een stemming over haar regelgevend voorstel organiseren. (Zie "actualiteiten” ) . Be-sup contacteerde de verschillende Belgische leden van het Europese Parlement om hen op de hoogte te brengen van deze hachelijke situatie en om hun steun te vragen en suggereerde om een parlementaire vraag te stellen aan de Europese Commissie.

Read more

COLLECTIEF INITIATIEF BE-SUP IVM PROBLEMEN NOTIFICATIE

Het Belgische notificatiesysteem is één van de meest veeleisende notificatiesystemen in Europa. De notificatie cel van de FOD controleert minutieus de samenstelling en de claims. Soms gaat de FOD te ver en lijken bepaalde weigeringen onterecht. Be-sup neemt actie.

Read more

WG PROBIOTICA EHPM: VERSLAG KICK-OFF MEETING

In de meeste Europese landen mag de term “probiotica” niet worden gebruikt, omdat de term zelf als een gezondheidsclaim wordt beschouwd. EHPM richtte een werkgroep “probiotica” op, om voor dit probleem een oplossing proberen te vinden. De werkgroep “probiotica” van be-sup nam deel aan de kick-off meeting in de maand juli.

Read more

TASK FORCE MONACOLINE-K EHPM: PRIORITEIT AAN VEILIGHEID

be-sup neemt deel aan de task force over monacoline-k van EHPM. Op de laatste sessie in juli werd de focus op veiligheid gelegd. Om monacoline-K (en andere bedreigde stoffen) te kunnen redden, zullen we aan de Commissie moeten aantonen dat de sector prioriteit geeft aan de veiligheid van haar producten.

Read more

be-sup werkgroepen

KICK-OFF MEETING WG AD HOC “CURCUMA”: 17/09/29 OM 10 U VIA TELECONFERENTIE

Be-sup wil een ad hoc werkgroep oprichten om de veiligheid van voedings-supplementen met curcuminoïden aan te tonen. Heeft u interesse in voedings-supplementen met curcuminoïden en bent u bereid uw expertise te delen of bent u in contact met experten in curcuminoïden (eventueel via uw leverancier van ingrediënten) ? Neem dan met ons contact op en meldt u voor de ad hoc werkgroep.

Read more

Read more

Read more

WERKGROEP TECHNICAL & BOTANICALS: 08/10/2020

Deze werkgroep behandelt technische en regulatory dossiers en is, bovendien, de ontmoetingsplaats voor plantenexperten. Neem contact op met be-sup indien u wenst lid te worden van deze werkgroep.

Read more

WEBINAR “REGULATORY UPDATE”: 19/10/2020 OM 14 UUR

Door de veiligheidsmaatregelen voor de corona-crisis hebben we de live Happy Hour van september moeten annuleren. In de plaats organiseren we een webinar op 19 oktober 2020 om 14u. U vindt het programma via read more. Na inschrijving ontvangt u een link voor de registratie.

Read more

WORK SHOP CLAIMS FOR MARKETING: NIEUWE DATA: 07/12 (FR) EN 08/12(NL)

De claimswetgeving is complex en we merken dat inbreuken op deze wetgeving vaak een struikelblok vormen bij de notificatie. Voor de 3de keer op rij organiseert be-sup een work shop claims om onze leden wegwijs te maken in deze moeilijke materie. De inschrijvingen worden midden-oktober geopend.

Read more

Read more