ACTUALITEITEN

Import van gelatinecapsules: verduidelijking door de Europese Commissie over gezondheidscertificaten

De publicatie op 7 juni van Gedelegeerde Verordening (EU) 2022/887, die in werking trad op 27 juni jl., maakte een eind aan de inconsistentie die bestond voor de importvoorwaarden voor lege en gevulde gelatinecapsules. Tevoren moesten lege capsules voldoen aan de importvoorwaarden voor gelatine, dus mét gezondheidscertificaat (EHC/European Health Certificate, vereist voor een POAO/product of animal origin) en gevulde capsules niet. De nieuwe verordening stelde lege gelatinecapsules (mits niet afkomstig van botten van herkauwers) vrij van de vereiste van een gezondheidscertificaat

Read more

Zoetstof steviolglycosiden: aanpassing van de etiketten vóór 3 februari 2023

Verordening (EU) 2021/1156) bracht wijzigingen aan aan bijlage II bij Verordening (EG) 1333/2008 en aan de bijlage bij Verordening (EU) 231/2012 wat betreft steviolglycosiden als additief (E 960) in voedingsmiddelen.
De zoetstof werd opgedeeld in 2 afzonderlijke types:
E 960a of steviolglycosiden uit Stevia
E 960c of enzymatisch geproduceerde steviolglycosiden

Read more

Read more

Read more

Read more

 

FOD Gezondheid lanceert TRIS-notificatie voor project voor nieuw KB Planten (wijziging bijlage III)

Het Ministerie van Volksgezondheid lanceerde de TRIS-notificatie voor de nieuwe versie van het KB Planten van 31 augustus 2021 waarin de planten waarvoor geen bewijs van consumptie vóór mei 1997 kon worden geleverd, uit de bijlage III (toegelaten planten in voedingssupplementen) zullen worden gehaald. Een 40-tal planten (of plantendelen) worden verwijderd uit bijlage III. Bekijk in dit artikel de geactualiseerde lijst.

Read more

Update in de artikel 8 dossiers

Groene-thee-catechines: verordening waarschijnlijk vóór het eind van het jaar in werking. Alfa-liponzuur: ontwerptekst waarschijnlijk vóór eind 2022 gestemd. Mandaatbrieven aan EFSA gestuurd voor berberine en Garcinia cambogia, doch nog geen bevestiging door EFSA.

Read more

Read more

22 11 2022 Save the date: workshop “De basis van de autocontrolewetgeving”

Versie 2 van de G-011 Gids voor GMP en autocontrolesysteem voor voedingssupplementenfabrikanten is sinds 1 juli van kracht. Tijdens de workshop om de leden te leren de nieuwe gids te implementeren, merkten we dat er nood was aan een ruimere, basisopleiding rond autocontrole. Noteer nu al de datum in de agenda: 22/11/2022. De uitnodigingen worden mid-oktober verstuurd.

Read more

Read more

 

Read more