Actualiteiten

Bye bye Naredi, welkom be-sup!

Op de algemene vergadering van 19 februari werd de nieuwe naam van Naredi onthuld: be-sup! Dit is de apotheose van een boeiend jaar met een nieuwe dynamiek. Onze bestuurders spreken graag van een “nieuwe wind” bij be-sup!. We hopen dat u hem ook voelt blazen.

Read more

Update dossiers artikel 8

In de laatste Monthly Suppdate gaven we u een uitgebreid overzicht van de verschillende artikel 8 dossiers. Op 4 maart lanceerde de Europese Commissie het feedback mechanisme voor HAD’s. We kregen ook bijkomende informatie over de wetgevende tekst die de Europese Commissie wil voorstellen voor Groene Thee Catechines.

Read more

Terugblik op onze algemene vergadering

120 deelnemers woonden onze algemene vergadering bij en waren aanwezig bij de lancering van onze nieuwe naam. De algemene vergadering bestond uit 3 delen: het jaaroverzicht, de statutaire algemene vergadering en het publieke deel met als titel: “Een groeiende markt? Ja, maar… Ja, als…”.

Read more

Read more

be-sup! verdedigt uw belangen

Het be-sup! Jaarverslag

Op de algemene vergadering kreeg u een exemplaar van het jaarverslag 2019. Dit document legt de strategie van be-sup! uit, geeft uitleg bij onze structuur (Raad van Bestuur, team en werkgroepen) en geeft een gedetailleerd overzicht van alle dossiers die in 2019 werden behandeld. Het is ook in digitale vorm beschikbaar.

Read more

EHPM stelt zijn Manifesto voor in het Europees Parlement

Op 18 februari organiseerde onze Europese federatie, EHPM, een event in het Europees Parlement om haar Manifesto voor de nieuwe legislatuur voor te stellen: “Voedingssupplementen voor gezondere burgers en een sterke Europese economie”. be-sup! nam deel aan dit event dat werd gehost door 2 Europarlementsleden: Pascal Arimont (EPP) en Simona Bonafe (S&D).

Read more

Read more

OPROEP: voorbeelden van weigering van notificatienummers door de FOD

In het kader van ons overleg met de FOD zijn wij op zoek naar voorbeelden van weigering van notificatienummers waarbij een voedingssupplement onterecht als medicijn wordt geclassificeerd. Heeft u dergelijke voorbeelden? Maak ze ons over. We behandelen de dossiers confidentieel.

Read more

Oproep: verkoopt u voedingssupplementen met rode gist rijst?

De Taskforce Rode Gist Rijst van EHPM bereidt zich op het feit dat monacoline K (< 3mg) waarschijnlijk onder scrutiny zal worden geplaatst. EHPM wil graag een overzicht van alle producten die op de markt zijn in de EU. Daarom hebben we uw hulp nodig.

Read more

be-sup! kalender

Events 2020

Save the date: dit is de lijst van de be-sup! events voor 2020

Read more

be-sup! | Happy Hour Regulatory Update 26.03.2020

Valerie Vercammen, General Secretary of be-sup! will present the latest European and national regulatory news. The program consists of 2 parts with a networking break in between. This happy hour “regulatory update” will bring you again fully up to speed! Please register before the 20th of March

Read more

be-sup!| WG Technical & Botanicals - 31.03.2020

Deze werkgroep behandelt technische en regulatory dossiers en is de meeting voor plantenexperten. Onderwerpen die aan bod komen: REFIT claims wetgeving, harmonisatie maxima, additieven, misbruik art.8 van R EU 1925/2006, dossiers plantenadviescommissie, …Neem contact op met NAREDI indien u wenst lid te worden.

Read more