FORTÉ PHARMA, IN ENKELE WOORDEN...

 • Een laboratoria gericht in 1999 in Monaco door Dokter Yann Rougier, oprichter en voedingsdeskundige
 • ​Meer dan 30 miljoen euro omzet in 2013
 • Meer dan 50 producten waarvan voedingssupplementen, medische hulpmiddelen (Captorédux™ en Cranbyfor) en cosmetica.
 • Een essentiële speler in de sector van voedingssupplementen en een erkende marktleider in het afslankingssegment in Frankrijk sinds meer dan 15 jaar en in België sinds meer dan 10 jaar (in het circuit van apotheken/para-apotheken) 
 • Een team van 105 medewerkers waarvan 80 in Frankrijk en Monaco
 • Een internationale onderneming aanwezig op meer dan 20 markten in Europa (Frankrijk, België, Spanje, Portugal, Groot-Brittannië...) en Afrika.
 • Een laboratorium dat eigendom is van de Spaanse groep REIG JOFRE sinds 31 december 2014.

GESCHIEDENIS

Sinds het ontstaan van de mensheid ontwikkelt en hernieuwt ons lichaam zich elke dag opnieuw door middel van onze voeding. Welnu, de laatste vijftig jaar is onze voeding sterker veranderd dan in de vijftig eeuwen daarvoor!

De Laboratoires Forté Pharma is geboren uit een overtuiging: “De voedingssupplementen kunnen de nutritionele verliezen en tekortkomingen compenseren die onze moderne voeding met zich meebrengt.”  Yann Rougier, oprichter en voedingsdeskundige

1999: STICHTING VAN DE LABORATOIRES FORTÉ PHARMA IN MONACO DOOR YANN ROUGIER, VOEDINGSDESKUNDIGE

Na zijn ervaringen en samenwerking met tal van wetenschappelijke onderzoeksteams in de Verenigde Staten, Europa en Japan, besliste Yann Rougier in 1999 om de Laboratoires Forté Pharma op te richten. 

2004 : LANCERING VAN DE PRODUCTEN TURBOSLIM 24, TUROBDRAINE EN VITALITÉ 4G. DEZE PRODUCTEN MAKEN VANDAAG DEEL UIT DE BEST-SELLERS VAN FORTÉ PHARMA.

Turboslim 24, TurboDraine en Vitalité 4G, ontwikkeld door de afdeling Onderzoek en Ontwikkeling van de Laboratoires Forté Pharma op basis van zorgvuldig geselecteerde natuurlijke ingrediënten om u te helpen af te slanken of fit te blijven, zijn onmisbare producten geworden. 

2005: OPRICHTING VAN EEN BELGISCHE DOCHTERONDERNEMING EN UITBOUW VAN EEN DISTRIBUTIENETWERK IN SPANJE, PORTUGAL EN ITALIË.

Gesteund door het succes van de producten van Forté Pharma in Frankrijk beoogt deze ontwikkeling de Europese groei van de Laboratoires Forté Pharma door het creëren van een dochteronderneming in België en het uitbreiden van de productdistributie in de Mediterraanse buurlanden Spanje, Portugal en Italië.

2014: INTEGRATIE VAN DE LABORATOIRES FORTÉ PHARMA IN DE SPAANSE FARMAGROEP REIG JOFRE.

De Spaanse vennootschap Natraceutical, eigenaar van de Laboratoires Forté Pharma, fusioneerde op 31 december 2014 met de groep Reig Jofré. Uit deze samensmelting kwam het vijfde farmaceutische laboratorium voort, dat genoteerd is op de Spaanse aandelenbeurs. 

ONZE MISSIE

EEN OPTIMAAL GEZONDHEIDSKAPITAAL VOOR IEDEREEN…

Het begin van de 21ste eeuw stelt ons lichaam op biologisch en voedingsvlak enorm op de proef. De Laboratoires Forté Pharma gaan deze uitdaging aan met unieke formules di zich op de "kern van de essentie" richten: een vitaal recht op welzijn, op schoonheid en op gezondheid...

Yann Rougier,oprichter en voedingsdeskundige

Forté Pharma wil mensen helpen hun gezondheidskapitaal en hun welzijn te beschermen en te optimaliseren door bij te dragen aan de bestrijding van de "grootste kwalen" van onze maatschappij: 

 • De talrijke onevenwichten en tekorten in onze voeding
 • Overgewicht en stofwisselingsproblemen
 • Chronische vermoeidheid en pijn
 • Te veel stress en gespannen zenuwen
 • Versnelde weefselveroudering
 • Vervuiling (in de voeding en in de lucht) en de vele allergieën
 • Zenuwinzinkingen en depressies
 • Degeneratieve verschijnselen

NATUURLIJKE OPLOSSINGEN EN FORMULES

Op het kruispunt van wetenschappelijke en technologische vooruitgang, en in permanente naleving van de geldende regelgeving, hebben de Laboratoires Forté Pharma hun expertise ontwikkeld. De formules van de Forté Pharma producten geven prioriteit aan de synergetische werking van combinaties van verschillende ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Yann Rougier vergelijkt het samenstellen van een formule met het bouwen van Legoblokjes®:

Elke voedingsstof is een bouwsteen - een Legoblokje - en het is de constructie, volgens een strikte handleiding, van die verschillende blokjes die uiteindelijk een herkenbare vorm oplevert. De formules van de voedingssupplementen van Forté Pharma worden op dezelfde manier opgebouwd.

Bron: ublication scientifique et hospitalière de référence, Bichat 2014 : « Les compléments alimentaires : une réponse de prévention-santé adaptée aux exigences nutritionnelles du XXIème siècle ! Promesses, limites et législation. »

EEN COMPLEET GAMMA BESCHIKBAAR IN APOTHEKEN EN PARA-APOTHEKEN

Afslanking, Gezondheid, Energie, Schoonheid: de Laboratoires Forté Pharma bieden een compleet gamma ethische en bewezen voedingssupplementen aan die conform zijn aan de geldende referentiestelsels. 

Of het nu gaat over gewichtsverlies, slaapstoornissen, vermoedheid of haaruitval, de expertise van onze laboratoria dekt alle thema's in gezondheid en schoonheid, wat ons toelaat een bijdrage te leveren aan uw dagelijks welzijn en u altijd een brede keuze aan gepaste oplossingen voor te stellen. De voedingssupplementen van Forté Pharma worden uitsluitend verkocht in apotheken en para-apotheken. Zo kan elk van onze consumenten genieten van het advies van een professionele zorgverlener, de apotheker.

 

Temselaan 100A

18530 STROMBEEK-BEVER

+32 2 486 95 10

BE 0867 510 788

 

info-be@fortepharma.com

https://www.fortepharma.com/