BIOK is naast kenniscentrum ook een platform waar zowel het orthomoleculaire als het epigenetische gedachtegoed dichter naar elke zorgprofessional wordt gebracht met wetenschappelijk onderbouwde opleidingen voor medici, paramedici, therapeuten en coaches, in dag- en avondopleidingen.

Bedrijfsopleidingen, lezingen, workshops, seminaries, eigen publicaties en ook consultancy vervolledigen de lijst van activiteiten en zijn ook toegankelijk voor de bewustere consument.

Ons doel bestaat erin te streven naar gezondheidspreventie vanuit de verschillende epigenetische invloeden en hieromtrent onze Kennis te delen met Passie.

Hierbij staan de volgende elementen centraal:

 • Kennis delen over de verschillende oorzaken van gezondheidsproblemen omdat zelden slechts één lichaamsterrein betrokken is en biochemische individualiteit voorop staat omdat er geen “one-size fits all” oplossing bestaat. Iedereen is anders, biochemisch en epigenetisch. Deze verbanden leren begrijpen en toepassen resulteert in succesverhalen in de gezondheidszorg en in de praktijk van zorgprofessionals.
 • Via een holistische benadering met focus op leefstijl, microbioom, chronische stress en volwaardige voeding en suppletie bijdragen aan reductie van chronische welvaartziekten zoals overgewicht, obesitas, diabetes type II, NAFLD, inflamm-aging, burn-out en auto-immuniteit.
 • De orthomoleculaire aanpak centraal plaatsen waarbij de juiste molecule, op de juiste plaats en het juiste tijdstip essentieel zijn. Hiervoor schreef BIOK specifieke criteria uit voor voeding en supplementen.
 • Problematieken analyseren voor de verschillende doelgroepen met daarbij ook de praktische toepassingen aanreiken voor kwetsbare groepen zoals kinderen en ouderen.

BIOK kan bedrijven en organisaties ondersteunen met de volgende samenwerkingsvoorstellen:

 • Professionele opleidingen op basis van wetenschappelijk onderzoek met specifiekere diepgang over voeding, suppletie, leefstijl, microbioom en chronisch stress. De opleidingen bevatten steeds praktische handvaten voor de deelnemers en ook casuïstiek wordt besproken.
 • Specifiekere opleidingen mogelijk voor bepaalde doelgroepen of beroepsfederaties zoals osteopaten, diëtisten, burn-out coaches, psychologen, apothekers…
 • Aanvullend programma van thema-avonden op verschillende locaties in Vlaanderen. Ruim aanbod van thema’s mogelijk waaronder bijvoorbeeld: spijsverteringsproblemen, insulineresistentie, leaky gut, je eigen microbiële voetafdruk in balans krijgen, voedingsetiketten lezen, waaruit bestaat volwaardige voeding, gezonde dranken, het autonoom zenuwstelsel, verschillen in voedingssupplementen, epigenetica enz. Alles onderbouwd met wetenschappelijke studies.
 • Aanbod van gastsprekers op vraag van bedrijven of organisaties of als onderdeel van nationale en internationale congressen in de gezondheidszorg.
 • Adviserende rol naar richtlijnen en wetgeving over voeding en supplementen zoals o.a. de claims wetgeving. Wat mag men zeggen en wat niet met betrekking tot voeding en supplementen.
 • Adviserende rol in selectie van specifieke nutriënten, voeding en supplementen op basis van de BIOK criteria met aandacht voor nutriënten dichtheid, zuiverheidscriteria, biochemische beschikbaarheid/absorptie.
 • Aanbieden van BIOK materiaal waaronder cursussen, boeken, lezingen, artikelen, workshops, tools als vormings- en kennismateriaal.
Logo BIOK in groen en oranje met blaadjes

Achterheide 30

3980 Tessenderlo

0032 13 29 29 42

BE0505.700.491

 

secretariaat@biok.center

http://www.biok.center