-

Work shop “De basis van de autocontrolewetgeving”: 22/11/2022 om 13u30

Na het succes van de workshops in april rond de implementatie van de nieuwe versie van de G-011 Gids voor GMP en autocontrolesysteem voor voedingssupplementenfabrikanten, organiseert be-sup, in samenwerking met Normec, een ruimere, basisopleiding “autocontrole”.  Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Plaats: Normec, Waterstraat 4, Lokeren

Datum: Dinsdag 22/11/2022 om 13u30

Agenda:

1/ Als voedingsoperator starten

  • Registratie bij het FAVV
  • Verplichtingen als voedingsoperator

2/ Basisvoorwaarden

  • Infrastructuur /gebouw
  • Uitrusting
  • Ongedierte
  • Reiniging en ontsmetting
  • Water
  • Opleiding van het personeel
  • Hygiëne personeel
  • Onderhoud en kalibratie
  • Afvalbeheer
  • Materialenbeheer , incl. verpakking
  • Leveranciersbeheer
  • Opslag en in quarantaine plaatsen van producten
  • Transport

3/ HACCP

  • Achtergrondinfo
  • HACCP studie : de verschillende stappen
  • Flow
  • Gevarenanalyse
  • CCP/Punt van aandacht

4/ Productontwikkeling

(incl. etiketten en specificatiebeheer, analyseplan opstellen )

5/ Tracering/ meldingsplicht / recall

Incl. omzendbrief / melden van non conform water

6/ Niet conforme producten / actielijst

7/ Interne audits / management  en HACCP review

Fréderique Henderickx, Business Unit Directeur van Normec Foodcare,  zal de workshop geven.

Hoe inschrijven?

Stuur een e-mail naar Gwen van Hurck  (gvh@fevia.be) vóór 2 november. Opgelet, het aantal deelnemers is beperkt.