De etiketteringswetgeving van levensmiddelen is gedetailleerd, complex en jammer genoeg niet gebundeld in één makkelijk leesbare tekst. Tijdens deze opleiding maken we je wegwijs in alle wettelijke etiketteringsverplichtingen op Europees en nationaal vlak. Hiertoe gebruiken we praktische voorbeelden van bestaande etiketten en verpakkingen. Thema's als voedingswaarden en allergenen komen aan bod, maar er wordt ook stilgestaan bij het gebruik van afbeeldingen en foto's. Kortom, na het volgen van deze opleiding kan jij op een correcte manier jouw producten gaan etiketteren.
- Basisregels en verplichte vermelding conform Verordening 1169/2011
- Het gebruik van afbeeldingen in de etikettering
- Aanduiding van allergenen op een verpakking
- Etikettering van voedingswaarden
Wanneer?
Donderdag 21 september
Onthaal: 13u30
Conferentie: 14u00 - 16u30
Netwerking cocktail: 16u30 - 18u00
Waar?
Be-sup/Factory Forty, Oude Vijversstraat 40, 1190 Vorst
In samenwerking met AMNorman
Trainer
Elke Debou is sinds 2016 actief als etiketteringsspecialist bij AMNorman. Ze kent als geen ander de knelpunten van een correcte etikettering. Ze staat voedingsbedrijven en retailers bij met etiketcontroles, het opstellen van etiketten, specificatiebeheer en allergenenmanagement.
Inschrijvingen:
De inschrijving wordt midden augustus geopend