-

Op donderdag 18 en vrijdag 19 november 2021 organiseert be-sup haar eerste grote congres in Oostende. Bedoeling van deze 2 halve dagen is te reflecteren over de toekomst van voedingssupplementen.

De voedingssupplementen zijn een groeiende markt. De toenemende vraag wordt gedreven door verschillende factoren: enerzijds heeft de consument duidelijk meer aandacht voor een gezonde levensstijl, anderzijds is de bevolking aan het vergrijzen en willen we allemaal  langer leven en daarbij vooral gezond oud worden.

Keerzijde van de medaille: er zijn een aantal hinderpalen die de groei en de innovatie in de voedingssupplementenindustrie belemmeren, zowel op Europees als op Belgisch niveau.

Hoe ziet de te toekomst van de voedingssupplementenindustrie er uit? Dit wordt het centrale thema van het eerste be-sup congres. Gedurende 2 halve dagen zullen Belgische en internationale experten zich over de volgende vragen buigen:

  • Wat heeft de sector nodig om kwalitatieve, veilige en innoverende voedingssupplementen te kunnen blijven aanbieden?
  • Welke rol moet de overheid spelen?
  • Wat kan de sector zelf proactief doen? 
  • Hoe kunnen gezond eten, gezond leven en voedingssupplementen bijdragen tot gezond oud worden?
  • Wat is de plaats van voedingssupplementen in een gezond dieet?

Op donderdagavond is er een gala netwerkdiner en op vrijdag eindigen we met een groot stakeholdersdebat  met voor- en tegenstanders van voedingssupplementen.  

De inschrijvingen worden vóór de zomervakantie van 2021 geopend.