Be-sup verdedigt
Verhoging van de FOODSUP-vergoeding bij notificatie: FOD Volksgezondheid houdt geen rekening met betwisting door be-sup
De vergoeding voor een notificatiedossier stijgt vanaf 21 mei van 180 euro naar 295 euro. Be-sup was fel gekant tegen deze verhoging, maar de FOD Volksgezondheid hield geen rekening met onze argumenten.
Actualiteit
Aanvullende module bij de autocontrolegids: Beheersing van omgevingspathogenen in de voedingsindustrie.
Graag vestigen wij nog even uw aandacht op “Module GM4, Beheersing van omgevingspathogenen in de voedingsindustrie”, die geldt voor alle subsectoren in de voedingsindustrie, als aanvulling op de bestaande autocontrolegidsen.
Nieuwe Verordening (EU) 2023/915 betreffende maximumgehalten voor bepaalde contaminanten in levensmiddelen.
Op 5 mei publiceerde de Europese Commissie de nieuwe Verordening (EU) 2023/915 “betreffende maximumgehalten aan bepaalde verontreinigingen in levensmiddelen en tot intrekking van Verordening (EG) nr. 1881/2006”.
De Verordening wordt van kracht 20 dagen na publicatie, d.i. op 25 mei 2023.
De Verordening wordt van kracht 20 dagen na publicatie, d.i. op 25 mei 2023.
Nieuwe adviezen van de Plantencommissie: gember en anticoagulantia, Mitragyna speciosa en essentiële olie van tijm
Op de website van de Commissie van Advies voor Plantenbereidingen werden recent 2 nieuwe adviezen en 1 nieuwe monografie gepubliceerd. Een overzicht.
Artikel 8-dossiers: EFSA lanceert publieke raadplegingen over de ontwerpprotocollen voor hun veiligheidsevaluatie van berberine, HCA en venkel
Op 12 mei publiceerde de Europese Voedselveiligheidautoriteit EFSA de ontwerpprotocollen voor hun veiligheidsevaluatie van berberine, HCA en venkel. Tot 12 juni loopt een publieke consultatieronde over deze ontwerpen.
Kalender be-sup
25 05 2023 be-sup workshop « claims » (Session NL)
La session en français a eu lieu le vendredi 28/04. Les présentations sont disponibles.
06 06 2023 Happy Hour: "Hoe bereid ik me optimaal voor op een FAVV-controle"
NFBD23🚀 Binnen een maand is het zo ver! Geniet van uw korting als be-sup lid!
Ontdek het programma en schrijf je vlug in ! Be-sup leden krijgen 10% korting met de code « BESUP23 ».
Happy Hour 21 09 2023 “Etikettering”
SAVE THE DATE: #FFS FUTURE OF FOOD SUPPLEMENTS CONGRESS, 2de editie: 19 en 20 oktober 2023 in het Radisson Blu Palace in Spa (Factultatieve netwerknamiddag op 18 oktober)
Na het succes van het eerste #FFS Future of Food Supplements Congress in November 2021 in Brugge, organiseert be-sup, op algemeen verzoek, een 2de editie. Noteer nu alvast de datum en de plaats van het gebeuren: 19 en 20 oktober 2023 in het mooie kader van Spa. (Facultatieve netwerknamiddag op 18 oktober)